Cfa 20/21

Centre de Formació Artística

Després d’un curs diferent al Centre de Formació Artística (CFA) del Teatre Clavé es prepara per a construir el curs 2020/2021. A partir d’avui ja està obert el període d’inscripcions per a les cinc àrees amb què compta: sensibilització, escola de dansa, escola de música, aula de teatre i aula de belles arts.

Totes elles adaptades a les noves mesures de prevenció, per a garantir la seguretat dels alumnes i professors.Les inscripcions del Centre de Formació Artística del curs 2020-2021, espera poder saltar la situació en què ens ha col•locat la pandèmia. Emparant-nos primer en el respecte escrupolós de la distància social i després en avançar a través del fet artístic, desenvolupant la capacitat de pensar i d'imaginar, ampliant la percepció del món gràcies a entendre i saber ordenar el que succeeix.

SENSIBILITZACIÓ
és l’etapa inicial del CFA del Teatre Clavé i s’adreça a infants nascuts entre el 2014 i el 2017. Es tracta d’un espai en què els infants experimenten i descobreixen per ells mateixos disciplines artístiques com la música, la dansa, el teatre i les belles arts d’una manera lúdica i divertida i a partir d’un centre d’interès. Una proposta dissenyada i guiada per un equip format per professionals en pedagogia, magisteri, educació en el lleure i les diferents disciplines que ofereix el CFA, que posa l’accent en la formació artística, un element essencial per al desenvolupament cognitiu, emocional i relacional dels infants.

L’ESCOLA DE DANSA,
també de nivell elemental, endinsa els alumnes en els llenguatges de la dansa clàssica, creativa i espanyola, a la vegada que en potencia la seva participació en projectes de creació en què es combinen diferents llenguatges artístics. Per al curs vinent, l’escola de dansa manté l’oferta adreçada a adults, que es va iniciar amb èxit el curs passat.

L’ESCOLA DE MÚSICA,
de nivell elemental, ofereix la possibilitat de cursar llenguatge musical, realitzat en classes col•lectives; assistir a classes individuals d’algun dels instruments que s’ofereixen (violí, violoncel,guitarra, piano o cant), així com també formar part d’un conjunt instrumental. Un cop acabat el nivell elemental, els alumnes tenen la possibilitat de realitzar les Proves d’Accés a un dels Conservatoris de Grau Mitjà de Catalunya. Així mateix, l’Escola també ofereix classes de llenguatge musical, instrument i conjunts instrumentals per a adults.

El Centre de Formació Artística també compta amb l’AULA DE TEATRE,
un espai amb diversos grups d’alumnes que cursen expressió dramàtica, teatre, interpretació i/o clown. A l’aula de teatre es potencia el desenvolupament de les possibilitats expressives del cos i la veu; es treballen habilitats relacionals i empàtiques; s’explora la creativitat personal i col•lectiva, es descobreixen les eines de la improvisació i s’aprofundeix en el coneixement dels ingredients del llenguatge teatral.

Finalment, l’AULA DE BELLES ARTS compta amb un grup per a joves on es crea a través de diverses tècniques plàstiques, on l’expressió d’idees i emocions agafen protagonisme. A més, des de fa diversos cursos, proposa la fórmula mixta belles arts i expressió dramàtica adreçada especialment a infants. Una combinació que pretén beure d’aquests dos llenguatges artístics amb l’objectiu d’aconseguir un procés d’aprenentatge més enriquidor per als alumnes que els doti de més eines i recursos creatius

INSCRIPCIONS OBERTES!


Les inscripcions per al curs 2020/2021 ja estan obertes i es poden de manera presencial al Teatre Clavé i en horari de dilluns a divendres de 9h a 14h i de 16h a 19h o bé omplint el formulari d’inscripció que trobareu adjuntat a aquesta noticia.


Què és i què fem al CFA?


El Centre de Formació Artística és la veritable columna vertebral del projecte del Teatre Clavé, creat molt abans de la inauguració del nou equipament, a finals dels 90. És un espai formatiu en el sentit ampli de la paraula: ofereix formació en música, teatre, dansa i belles arts, però també formació social, de tolerància i solidaritat perquè mitjançant el treball en grup els alumnes aprenen a assumir responsabilitats i a compartir tasques. [+]


Més informació:

CENTRE DE FORMACIÓ ARTÍSTICA del TEATRE CLAVÉ
plaça de Miquel Martí i Pol, s/n - 08490 Tordera (Barcelona)
Tel. 93 765 05 72 - clave@teatreclave.cat
facebook.com/CFAteatreclave
twitter.com/CFAteatreclave


CONTACTE
TEATRE CLAVÉ Plaça de Miquel Martí i Pol s/n 08490 Tordera Tel. 93 765 05 72 clave@teatreclave.cat Política de privacitat
Facebook Youtube Twitter Issuu RSS