el llac dels cignes

El llac dels cignes + Tongues | Ballet BCN

Data: 24 octubre 2021
Horari: 18h
Durada: 80 min
Preu: 19€

Direcció: Chase Johnsey, Carlos Renedo i Carolina Masjuan

Companyia: Balles de Barcelona

Intèrprets: Director artístic Chase Johnsey Director executiu Carlos Renedo Directora associada Carolina Masjuan Ajudant de Direcció Pau Caselles Coreògrafa ‘Llac dels Cignes’ Anna Ishii Coreògrafs ‘Tongues’ David Rodriguez i Luke Prunty Coordinador tècnic Sergio Gracia Regidors Silvia Valls i Marc Berraondo Escenògraf Alessio Meloni Confecció d’escenografia Carles Pujol (Taller d'Escenografia Sant Cugat) Dissenyador d’il·luminació Sergio Gracia Disseny de vestuari ‘Llac dels Cignes’ Chase Johnsey Disseny de vestuari ‘Tongues’ David Rodriguez i Luke Prunty Confecció de vestuari ‘Llac dels Cignes’ Chase Johnsey, Montserrat Ricart i ‘Davedans’ Imatge del cartell Carlos Quezada Fisioterapeuta Albert Cerdà Entrenador Físic Sergi Saura ARTISTES Emily Bromberg - Miami, Estats Units Anibal Caballero - San Juan, Argentina Clara del Cerro - Molina de Segura, Múrcia Estela Coll - Sant Esteve de Palautordera Anna Ishii - Kanagawa, Japó Chase Johnsey - Florida, Estats Units Mikiya Kakehashi - Tòquio, Japó Akane Kogure - Yokohama, Japó Heyler Lameda - Caracas, Veneçuela Reo Morikawa - Nagoya, Japó Kleber Rebello - Rio de Janerio, Brasil Carlos Renedo - Barcelona Lisa-Marie Vervoort - Anvers, Bèlgica Cos de Ball Juanjo Alacid Clara Caparros Hisaki Ida Hikaru Kasai Hitoe Nakatamari Clara Mora Mai Namba Marina Solé Patrocinadors: Dasler, Ametller Origen, IVORI, Fluge, KION Amb el suport de: Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Rubí, Esbart Dansaire de Rubí, Klass Dance. Agraïments Especials: Round Table, Agustí Torelló Mata, Davedans, Lopez Films, Casimiro, Marta Capel, Ri-card Rosselló, Aleix Alexandre, Marga Parés, Josep Guindo Benefactors Amics: Dr. Aaron Wagner, Emilio Cordova, Lina Ripoll, Pere Pons, Àurea Gómiz, Eva Gómiz, Lynne Ingram Durada de l’espectacle: 90min. (amb pausa per canvi d’escenografia)

Sinopsi:

El Ballet de Barcelona va ser fundat per Chase Johnsey (Florida) i Carlos Renedo (Barcelona), tots dos amb una llarga trajectòria en el món de la dansa, incloent-hi companyies com Les Ballets Trockadero, l'English National Ballet de Londres, o la Metropolitan Opera House de Nova York. Junt amb la directora associada Carolina Masjuan, és ja referent internacional amb artistes de més de 16 nacionalitats. És la companyia pro-fessional de dansa contemporània i clàssica del país, lliure d’expectatives corporals poc realistes, sense dis-criminació ètnica o de gènere, practicant tracte just, transparència i inclusivitat.

El Ballet de Barcelona arriva al Teatre Clavé per presentar un programa doble:

• Basat en la música, coreografia i escenografia de Txaikovski i Petipa, el 2n Acte del Llac dels Cignes pre-senta un elenc amb igualtat de gènere que reflecteix els temps actuals.

Tongues és la nova creació de dansa contemporània inspirada en l’obra i la vida de Ludwig Wittgenstein, un dels principals filòsofs del segle XX. “Com de petit pot ser un pensament per omplir tota una vida?

Els cignes són un símbol de bellesa, amor, confiança i lleialtat. Aquestes qualitats no tenen cap referència al gènere, ja que el gènere d’aquestes aus sovint és molt difícil de distingir. Els cignes són adorats per les seves qualitats animals i el seu atractiu estètic. Aquesta producció no permet que les normes de gènere controlin l’elenc, sinó la qualitat dels artistes.

Tongues, ‘llengües’ en català, és un joc constant de contrastos entre moviments extravagants i sensuals, cla-ror i foscor, materialisme i espiritualitat. Els diversos personatges es van endinsant en relacions on sovint la frustració de no comprendre’s i la por a ser rebutjat provoquen una recerca de llum i de portes obertes per a reinventar-se un mateix. I és que no es tracta de què diem sinó de la manera i del context en què ho diem.

El català David Rodriguez i l’australià Luke Prunty, amb una carrera internacional com a ballarins (Béjart Ba-llet Lausanne, Ballet de l’Opera del Tirol, Gauthier Dance Company, Metamorphosis Dance) arriben des de Suïssa per presentar una obra profundament humana sobre l’entesa i l’empatia, en relació rigorosa amb la musicalitat d’una selecció barroca i contemporània, a vegades hipnòtica, transcendint fronteres entre la dansa i la teatralitat, i amb una coreografia que demana una exigència física extrema als ballarins.

PREU: anticipada 16 € | a taquilla 19€ | socis AE i Consell de Mecenatge 13€ | +65 anys/-30 anys 15€ | Alumnes CFA 15€

CONTACTE
TEATRE CLAVÉ Plaça de Miquel Martí i Pol s/n 08490 Tordera Tel. 93 765 05 72 clave@teatreclave.cat Política de privacitat
Facebook Youtube Twitter Issuu RSS