Puños de Harina

Data: 11 març 2022
Horari: 20h
Durada: 75 min
Preu: 9€

Direcció: Jesús Torres

Companyia: Cia. El Aedo

Intèrprets: Dramatúrgia, direcció i interpretació: Jesús Torres Veus en off: Eva Rodríguez, Antonio M.M., David Sánchez Calvo Disseny d’il·luminació: Jesús Díaz Cortés Espai sonor i música: Alberto Granados Videoescena: Elvira Zurita Tècnica: Nuria Henríquez Coreografia: Mercé Grané Escenografia i vestuari: Mario Pinilla Entrenament personal: Diana Caro Entrenador de boxa: Nelson Dotel Fotografia: Moisés F. Acosta Cap de premsa: Raquel Berini Producció: El Aedo

Sinopsi:

Després d'altres monòlegs com "La vida es sueño: el bubulú", "La Odisea" o "El Lazarillo de Tormes", Jesús Torres i la companyia El Aedo porta a escena un nou espectacle unipersonal, fruits dels processos d'investigació i dramatúrgia que acompanya sempre la seva feina. "Puños de harina" és una obra que reflexiona sobre el racisme, l'homofòbia, la violència i la masculinitat. Què és la violència? Què diferencia a uns homes dels altres? Què significa ser home?

El monòleg presenta dues històries en les quals coneixerem, paral·lelament, a dos personatges relacionats amb el món de la boxa i la cultura gitana: per una banda la història real de Rukeli, el boxejador alemany i gitano que va desafiar a Hitler en l'època de l'Alemanya nazi i, per altra banda, coneixerem a en Saúl, un jove gitano que, en l'Espanya rural dels anys 80, busca la seva identitat i s'enfronta a la seva família.

"Puños de harina" és la història de com en Rukeli, en Saúl i altres gitanos, van lluitar, van resistir, van morir i van sobreviure a l'Holocaust i a la societat, però també és la història de com alguns homes s'esforcen per encaixar en un concepte ideal de "ser homes de veritat" en un context que els rebutja per la seva rasa, cultura o la seva orientació sexual.

TEATRE | +14 anys | Aforament reduït

PREU ÚNIC: 9 € | [ABONAMENT FESTIVAL ZERO: 16€]

ESPECTACLE inclòs al:
FESTIVAL ZERO
Organitza:
TEATRES EN XARXA


CONTACTE
TEATRE CLAVÉ Plaça de Miquel Martí i Pol s/n 08490 Tordera Tel. 93 765 05 72 clave@teatreclave.cat Política de privacitat
Facebook Youtube Twitter Issuu RSS