Mujeres de El CairoMujeres de El CairoMujeres de El Cairo

“Mujeres de El Cairo” tanca el cicle Cineclub coincidint amb el Dia Internacional contra la violència envers les dones

23/11/2010
L’acte està organitzat per la Fundació Teatre Clavé i l'Àrea de Serveis Socials de l'Ajuntament de Tordera. La projecció de Mujeres de El Cairo serà el divendres 26 de novembre a 2/4 de 10 de la nit a la Sala Gran del Teatre Clavé. Prèviament, a les 9 del vespre, començarà el col·loqui.

A Mujeres de El Cairo els dos protagonistes, La Hebba i el Karim, estan casats i són uns periodistes d'èxit, joves i rics. Ell aspira a dirigir un important diari i ella és la presentadora d'un popular programa de debats polítics. Però la tenacitat de la Hebba compromet la desitjada promoció del seu marit i aquí sorgeix el conflicte. Pressionada, passarà a dirigir un programa sobre històries de dones de tots els racons del país que es convertirà en tot un èxit.

Dirigida per Yousry Nasrallah, Mujeres de El Cairo és una pel·lícula amb afany de denúncia del paper social al qual es relegada la dona egípcia sense tenir en compte la seva classe o condició. L’argument del llargmetratge converteix la pel·lícula en idònia per a projectar-la l’endemà del Dia Internacional contra la violència envers les dones. Així, després d’estrenar-se a Espanya el passat mes de juliol, el divendres 26 de novembre arribarà al Teatre Clavé.

Pel·lícula amb col·loqui previ

A les 9 del vespre, just abans de la projecció de la pel·lícula, hi haurà una presentació oberta als assistents amb l’objectiu de sensibilitzar tant la població adulta com els joves en la lluita contra la violència de gènere. La xerrada anirà a càrrec de Margarida Camprubí, llicenciada en filosofia i lletres, doctorada en psicologia i màster en administració pública i govern local. A la vegada, Camprubí és especialista en temes de gènere: és sòcia – directora de Xamaerops, una empresa dedicada a implementar la transversalitat i la participació ciutadana en clau de gènere i pertany a diversos fòrums on la dona n’és la protagonista.

La projecció de Mujeres de El Cairo començarà a 2/4 de 10 de la nit a la Sala Gran del Teatre Clavé. Les entrades tenen un preu de 4€ i es poden adquirir al Teatre Clavé fins 10 minuts abans de l’inici de la projecció. L’acte està organitzat per la Fundació Teatre Clavé i l’Àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament de Tordera.


CONTACTE
TEATRE CLAVÉ Plaça de Miquel Martí i Pol s/n 08490 Tordera Tel. 93 765 05 72 clave@teatreclave.cat Política de privacitat
Facebook Youtube Twitter Issuu RSS