FRAGMENT CARTELL V FIRA DE SANT JORDI_TORDERA

Activitats en motiu de la diada de Sant Jordi al Teatre Clavé

19/04/2017
Com a plats forts, el dijous 20 d’abril a les 20h el Teatre Clavé acull l’estrena del documental “Bertrana, ànima d’impenitent” produït per l’Ajuntament de Tordera i emmarcat en els actes de commemoració de l’any Bertrana. La vigília de Sant Jordi, és a dir, el dissabte 22 d’abril a les 19.30h, el Teatre Clavé acollirà l’espectacle LANABESAK, una proposta de danses tradicionals del País Basc coorganitzada per La Nostra Dansa i emmarcada en la programació estable d’aquest equipament.Coincidint amb la celebració de Sant Jordi, el Teatre Clavé acull durant aquesta setmana diverses activitats vinculades a aquesta diada. En concret, el dijous dia 20 d’abril a les 20h s'estrenarà el documental produït per l'Ajuntament de Tordera titulat "Bertrana, ànima d'impenitent" i emmarcat en els actes de commemoració de l’Any Bertrana. El reportatge, que s'ha rodat els darrers mesos entre Tordera, Sils, Girona i Barcelona, fa una mirada retrospectiva a la vida i l'obra de l'escriptor des de l'òptica cultural, acadèmica i política de figures com la investigadora en Literatura Contemporània i doctorada, Margarida Casacuberta, la directora del Museu d'Art de Girona, Carme Clusellas, el comissari de l'Any Bertrana, Oriol Ponsatí, l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, el conseller de cultura Santi Vila o el president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont.

Finalitzat el documental, es farà el lliurament de Premis de les categories juvenil i adults del Concurs Literari de Sant Jordi; el premi de recerca local Salvador Vendrell i el nou premi, de caràcter periodístic, Impromptus Prudenci Bertrana.

L’altre plat fort dels actes de celebració de la diada de Sant Jordi al Teatre Clavé tindrà lloc dissabte 22 d’abril. En aquest cas, conjuntament amb l’associació La Nostra Dansa el Teatre Clavé programa l’espectacle de danses tradicionals del País Basc LANABESAK, interpretat per una vintena de dansaires arribats directament des de Lekeitio (Biscaia). LANABESAK es podrà veure al Teatre Clavé el proper dissabte 22 d’abril a les 19.30 h. Les entrades ja estan a la venda i tenen un preu de 12€ si s’adquireixen de manera anticipada i 15€ si s’adquireixen a taquilla el mateix dia de l’espectacle. Els punts de venda d’entrades són els habituals: per Internat a través del web www.teatreclave.cat o bé presencialment a les taquilles del Teatre Clavé en horari de dilluns a divendres de 10h a13h i de 17h a 20h.

Finalment, i per tercer any consecutiu, l’Escola de Dansa del Centre de Formació Artística (CFA) del Teatre Clavé s’uneix a les activitats programades en el si de la V Fira de Sant Jordi que el diumenge 23 d’abril organitza l’entitat La Peixera. Ho faran amb una coreografia de dansa contemporània que es podrà veure a les 19h a l’Avinguda dels Països Catalans, indret on enguany es celebrarà la Fira de Sant Jordi.


Imatge: fragment del cartell de Sant Jordi 2017, creat per la Fundació El Rusc que enguany celebra el 40è aniversari.


CONTACTE
TEATRE CLAVÉ Plaça de Miquel Martí i Pol s/n 08490 Tordera Tel. 93 765 05 72 clave@teatreclave.cat
Facebook Youtube Twitter Issuu RSS