LA MIRADA DEL POETA 2009

Compte enrere per l’acte central de La Mirada del poeta 2011, que tindrà el proper divendres 27 de maig a Tordera.

25/05/2011
La segona edició de La Mirada del poeta s’iniciarà a les 21h a la Biblioteca de Tordera i recorrerà diversos espais i equipaments de Tordera, com el Teatre Clavé, el Pont de Ferro o el Prudenci Bertrana. Per assistir com a públic a la passejada poètica és imprescindible disposar d’una entrada.


A manca de 3 dies per l’acte central de La Mirada del poeta, els prop de 150 voluntaris involucrats en la segona edició del projecte ultimen els darrers preparatius. Són dies d’assajos, proves, muntatges, reunions i més assajos. Tot, per deixar al màxim de preparat tot allò necessari per la nit del proper divendres 27 de maig, quan tindrà lloc el darrer acte de La Mirada del poeta.

Amb la poesia del llibre Càlcul d’estructures (Proa, 2005) de Joan Margarit com a eix central, la passejada poètica començarà a les 21h a la Biblioteca de Tordera, on a partir d’un audiovisual es treballarà el tema de l’oblit impossible i la recuperació de la memòria a través de la lectura. La passejada continuarà fins al Teatre Clavé, que estarà dividit en dos espais principals: l’exterior, és a dir, la plaça de Miquel Martí i Pol, i l’interior de l’equipament. Sota el tema “L’estructura del temps: un dibuix”, la plaça acollirà una instal·lació artística que es combinarà amb l’expressió dramàtica, mentre que a l’interior del Teatre el públic resseguirà diversos espais que seran transformats d’acord amb el tercer bloc temàtic: “El mar com a retorn”.

Des del Teatre Clavé el recorregut seguirà fins al parc Prudenci Bertrana, passant prèviament per la plaça de l’Església i el pont de ferro. “L’absència de futur” serà el tema del darrer tram de la passejada poètica, que tindrà una durada aproximada de dues hores i trenta minuts.

Mapa social i generacional divers

Entre els col·lectius que participen a la segona edició de La Mirada del poeta hi ha, per exemple, entitats culturals com l’Associació Cultural i Recreativa Pere Cot, institucions de caire educatiu, com els alumnes de 3r d’ESO de l’IES Lluís Companys que cursen el crèdit d’expressió dramàtica o les alumnes de l’Escola d’adults de Tordera, col·lectius amb una tasca social com els participants al taller de teatre del Servei Més Jove (S+J) de la Creu Roja de Tordera, i grups de músics que assagen al Casal de Joves de Tordera, com Here Again i Against the Gravity, entre molts altres.

A tots ells, cal sumar-hi els Perché la notte, un grup d’una vintena de joves de Bolonya que participen en tallers d’expressió dramàtica a La Baracca i que enguany s’uneixen al projecte de La Mirada del poeta, i els ciutadans que a títol individual també participen al projecte i que configuren, en el seu conjunt, un mapa social i generacional divers.

>> Consulta el programa de La Mirada del poeta 2011 a: http://issuu.com/teatre_clave/docs/la_mirada_del_poeta_2011


Més informació: www.lamiradadelpoeta.cat

Foto: Xavi Palomera


CONTACTE
TEATRE CLAVÉ Plaça de Miquel Martí i Pol s/n 08490 Tordera Tel. 93 765 05 72 clave@teatreclave.cat Política de privacitat
Facebook Youtube Twitter Issuu RSS