Diumenge, concert de Sant Esteve. Enguany titulat “Per Nadal, una capsa de joguines”

22/12/2010
Coincidint amb la diada de Sant Esteve, la Sala Gran del Teatre Clavé acollirà un any més el tradicional concert de Nadal on, els alumnes de l’escola de música del Teatre Clavé actuaran al acompanyats de joves intèrprets professionals. El concert està patrocinat per Castell del Remei i serà el diumenge 26 de novembre a les 19.30 de la tarda.

Durant la primera part del concert s’interpretaran nadales tradicionals amb arranjaments de Jordi Flaquer, entre elles Santa Nit, Dalt de la muntanya o Nadal de Joia. Ja en la segona part -que dóna nom al concert- s’interpretaran temes del conte infantil “La capsa de joguines”, del qual Claude Debussy en va compondre la música. Juntament amb els alumnes de l’escola de música, la segona part del concert també comptarà amb la col·laboració dels alumnes de l’aula de Belles Arts.

El concert està patrocinat per Castell del Remei i començarà a les 19.30h. Les entrades tenen un preu de 12€ i es poden reservar al Teatre Clavé fins dijous 23 de desembre de 10 a 13h i de 16h a 20h o bé al telèfon 93 765 05 72. La venda d’entrades es farà fins 10 minuts abans de la funció.


La capsa de joguines

La capsa de joguines (“La boîte a joujoux”) és un conte infantil que aparegué a principis del segle XX, il·lustrat per Andrew Helle. En el conte, un soldadet de cartró s’enamora d’una nina, però ella no el correspon i l’enganya amb el pallasso. Soldats i pallassos estableixen una acarnissada batalla, al final de la qual el soldadet caurà greument ferit. La nina el cuidarà i s’enamorarà d’ell. Deixaran les seves respectives vides per treballar a una granja, on seran feliços per sempre.

El mateix Helle va convertir el conte en un guió per dansa i el compositor francès Claude-Achille Debussy va acceptar compondre’n la música, inspirant-se en les joguines de la seva filla de set anys, que anomenava “Chouchou”. La partitura per a piano va ser publicada a l’octubre de 1913, cinc anys abans de la mort del compositor. Representà l'última obra important del compositor per al teatre.

L’obra s’estrenà el 10 de desembre de 1919 al Theatre-Lyrique de Vaudeville, en versió orquestral a càrrec d’Andre Caplet.


FOTOGRAFIES: Un dels assajos del concert de Sant Esteve a la Sala Gran del Teatre Clavé.


CONTACTE
TEATRE CLAVÉ Plaça de Miquel Martí i Pol s/n 08490 Tordera Tel. 93 765 05 72 clave@teatreclave.cat Política de privacitat
Facebook Youtube Twitter Issuu RSS