Cfa 20/21

El CFA obre les portes del nou curs 2020/2021 amb noves mesures per a una formació artística segura

Dilluns 14 de setembre de 2020
Arriba el setembre i un anys més, el Centre de Formació Artística (CFA) obre les portes del nou curs 2020/2021 amb noves mesures de seguretat i higiene que garanteixen el benestar de tot l’alumnat i la seva formació artística.Una planta que es nodreix de l’aigua i que creix en espiral, és la imatge que acompanyarà aquest curs 2020/2021 del Centre de Formació Artística (CFA).
L’aigua com a base que fa créixer les emocions generades i derivades de la formació artística i ens fa créixer també com a persones. El Centre de Formació Artística (CFA) està format per l’escola de música, l’escola de dansa, l’aula de teatre i l’aula de belles arts, juntament amb l’àrea de Sensibilització adreçada als més petits (3 – 6 anys). El curs s’inicia avui 14 de setembre i s’allargarà fins el proper mes de juny, seguint el calendari escolar.

Enguany, un centenar d’alumnes de totes les edats estan inscrits en les diverses opcions artístiques i formatives que s’emmarquen en les cinc àrees del CFA: escola de música, escola de dansa, aula de teatre, aula de belles arts i sensibilització. Totes elles adaptades a les noves mesures de prevenció, per a garantir la seguretat dels alumnes i professors.

Podeu descarregar els protocols i les noves mesures de la covid-19 de cada àrea del CFA http://www.teatreclave.cat/sites/default/files/PROTOCOLS_CFA 20-21_0.pdf" target="_blank">AQUÍ

SENSIBILITZACIÓ és l’etapa inicial del CFA del Teatre Clavé i s’adreça a infants nascuts entre el 2014 i el 2017. Es tracta d’un espai en què els infants experimenten i descobreixen per ells mateixos disciplines artístiques com la música, la dansa, el teatre i les belles arts d’una manera lúdica i divertida i a partir d’un centre d’interès. Una proposta dissenyada i guiada per un equip format per professionals en pedagogia, magisteri, educació en el lleure i les diferents disciplines que ofereix el CFA, que posa l’accent en la formació artística, un element essencial per al desenvolupament cognitiu, emocional i relacional dels infants.

L’escola de música, de nivell elemental, ofereix la possibilitat de cursar llenguatge musical, realitzat en classes col•lectives; assistir a classes individuals d’algun dels instruments que s’ofereixen (violí, violoncel,guitarra, piano o cant), així com també formar part d’un conjunt instrumental. Un cop acabat el nivell elemental, els alumnes tenen la possibilitat de realitzar les Proves d’Accés a un dels Conservatoris de Grau Mitjà de Catalunya. Així mateix, l’Escola també ofereix classes de llenguatge musical, instrument i conjunts instrumentals per a adults.

L’escola de dansa, també de nivell elemental, endinsa els alumnes en els llenguatges de la dansa clàssica, creativa i espanyola, a la vegada que en potencia la seva participació en projectes de creació en què es combinen diferents llenguatges artístics. Aquest curs 2020/2021 l’escola de dansa manté l’oferta adreçada a adults.

Juntament amb l’escola de música i l’escola de dansa, el Centre de Formació Artística també compta amb l’aula de teatre, un espai amb diversos grups d’alumnes que cursen expressió dramàtica, teatre, interpretació i/o clown. A l’aula de teatre es potencia el desenvolupament de les possibilitats expressives del cos i la veu; es treballen habilitats relacionals i empàtiques; s’explora la creativitat personal i col•lectiva, es descobreixen les eines de la improvisació i s’aprofundeix en el coneixement dels ingredients del llenguatge teatral.
Finalment, l’aula de belles arts compta amb un grup de joves que cursen belles arts. És una espai en què es potencia el desenvolupament de les possibilitats expressives plàstiques; s’explora la creativitat personal i col•lectiva a través de diverses tècniques i l'experimentació. També, des de fa diversos cursos, el CFA impulsa la fórmula mixta belles arts i expressió dramàtica adreçada especialment a infants. Una combinació que pretén beure d’aquests dos llenguatges artístics amb l’objectiu d’aconseguir un procés d’aprenentatge més enriquidor per als alumnes que els doti de més eines i recursos creatius. adreçada especialment a infants i joves.

El curs 2020/2021 s’inicia avui 14 de setembre i s’allargarà fins el mes de juny, seguint el mateix calendari escolar del municipi de Tordera.

>> Més informació: teatreclave.cat/cfa


Documents

CONTACTE
TEATRE CLAVÉ Plaça de Miquel Martí i Pol s/n 08490 Tordera Tel. 93 765 05 72 clave@teatreclave.cat Política de privacitat
Facebook Youtube Twitter Issuu RSS