LA MIRADA DEL POETA 2011

El darrer acte de La Mirada del poeta aplega unes 500 persones

31/05/2011
La passejada poètica inspirada en el llibre Càlcul d’estructures de Joan Margarit va recórrer per tres espais de Tordera: la Biblioteca, el Teatre Clavé i el Parc Prudenci Bertrana. En total, prop de tres hores de recorregut on hi van participar més de 150 voluntaris.


Mig miler de persones s’apleguen per presenciar el darrer acte de La Mirada del poeta, una passejada poètica que va comptar amb la participació de prop de 150 voluntaris tant a títol individual com a membres d’una entitat del municipi.

Enguany, el públic participant es va repartir en 10 grups de colors, guiats tots ells per una parella d’actors, cadascun dels quals amb un rol diferent en funció del color assignat. La passejada, de prop de tres hores de durada, va iniciar-se a les 21h a l’exterior de la Biblioteca, des d’on el públic va accedir al recinte on es va projectar un audiovisual sobre la recuperació de la memòria a través de la lectura. El segon indret de la passejada va ser el Teatre Clavé, dividit en dos espais. Un, la plaça de Miquel Martí i Pol, ocupada des de dos dies abans per una instal·lació amb milers de llibres obra de l’artista Teresa Pera. L’altre, l’interior de l’equipament cultural, on el públic va assistir a diverses propostes artístiques ubicades a espais com la Sala Gran, l’Auditori, la Sala Polivalent o bé els bucs d’assaig.

Des d’allà, el grup de percussió de la Colla de diables de Tordera va acompanyar el públic fins darrere de la plaça de l’Església, on el grup de teatre Perché la notte, vinguts de Bolonya, van interpretar el poema ‘Els morts’, de Margarit. A través del pont de ferro la passejada va seguir fins al Parc Prudenci Bertrana, on una performance amb la música de Here Again i Against the Gravity i l’actuació dels 20 guies van posar punt i final a l’acte.

La passejada poètica del passat divendres va posar punt i final a la segona edició de La Mirada del poeta, que enguany ha comptat amb dos actes previs: la Cantata d’Es Pujol, on hi van participar prop de 250 alumnes de Cicle Mitjà de Primària de les escoles de Tordera; i un recital a càrrec del poeta protagonista, Joan Margarit.

La Mirada del poeta és un projecte conjunt de l’Ajuntament de Tordera, la Biblioteca, el Casal de Joves i la Fundació Teatre Clavé, amb el suport de la Diputació de Barcelona.

>> Més informació: www.lamiradadelpoeta.cat

Fotografia: Xavi Palomera [xavipalu.blogspot.com]

CONTACTE
TEATRE CLAVÉ Plaça de Miquel Martí i Pol s/n 08490 Tordera Tel. 93 765 05 72 clave@teatreclave.cat Política de privacitat
Facebook Youtube Twitter Issuu RSS