CAMI D'AIGUA_LA ROUREDA_TEATRECLAVELA ROUREDA_LOGOTIP

Els dies 8, 9 i 10 de maig La Roureda clou al Teatre Clavé el projecte CAMÍ D’AIGUA, en què hi participen uns 200 alumnes

03/05/2017
CAMÍ D’AIGUA és com es titula la part artística i creativa del projecte de centre al voltant del riu que aquest curs 2016/2017 ha dut a terme l’escola La Roureda de Tordera. A través de sessions dissenyades i guiades per professionals del Centre de Formació Artística (CFA) del Teatre Clavé, l’alumnat d’Educació Primària de La Roureda ha treballat en horari lectiu els conceptes del riu i l’aigua des d’una vessant artística, creativa i experimental. El resultat de tot aquest procés d’experimentació es podrà veure els dies 8, 9 i 10 de maig a les 18 h al Teatre Clavé, juntament amb una exposició d’escultures efímeres creades pels alumnes a partir d’elements naturals instal·lada els mateixos dies al vestíbul del Teatre i al vestíbul de La Roureda.Aquest curs 2016/2017 el Centre de Formació Artística (CFA) del Teatre Clavé, integrat per l’Escola de música, l’Escola de dansa, l’Aula de Teatre i l’Aula de belles arts ha sumat esforços amb l’escola La Roureda de Tordera per dur a terme el projecte denominat CAMÍ D’AIGUA.

CAMÍ D’AIGUA és la part artística i creativa del projecte de centre que aquest curs duu a terme l’escola La Roureda de Tordera. El riu ha estat l’element escollit enguany per La Roureda per treballar com a projecte d’escola a través de les diverses matèries (matemàtiques, llengua, medi, educació física, etc.). Amb l’especificitat que han incorporat al projecte els professionals del CFA per cobrir l’àrea de la formació artística, un aspecte essencial pel desenvolupament cognitiu i pel creixement personal i emocional dels alumnes.

En aquest sentit, durant tot aquest curs professionals de l’expressió dramàtica, del moviment i de les belles arts del CFA han dissenyat i guiat sessions realitzades en horari escolar per investigar i experimentar amb els alumnes d’Educació Primària la part més creativa i artística del projecte al voltant del riu.

El resultat final de tot aquest procés d’experimentació es podrà veure els dies 8, 9 i 10 de maig al Teatre Clavé. En concert, cada dia a les 18h els alumnes dels diversos cursos de La Roureda escenificaran al Teatre Clavé el procés i els canvis que viu el riu en el transcurs d’un any, i ho faran a través de les eines que els proporciona l’expressió dramàtica i el moviment. Es tracta d’una experiència que recorre al fet artístic com un element de comunicació pel creixement personal i emocional dels infants i adolescents, tot conjugant-ho amb el procés d’aprenentatge d’allò establert en el projecte curricular de cada cicle educatiu.

El projecte CAMÍ D’AIGUA té una altra vessant, que també es podrà veure durant els mateixos dies en dos espais: al Teatre Clavé i al vestíbul de La Roureda. Es tracta d’una exposició d’escultures efímeres creades per l’alumnat del centre a partir d’elements naturals trobat a l’entorn del riu. Un museu contemporani que vol mostrar diverses formes orgàniques constituïdes sense cap element que no sigui procedent de l’entorn natural més proper.

CAMÍ D’AIGUA compta amb la participació de més de 200 alumnes d’Educació Primària de l’Escola La Roureda de Tordera, juntament amb les corresponents famílies i l’equip de professionals del Teatre Clavé i del centre educatiu La Roureda.


CONTACTE
TEATRE CLAVÉ Plaça de Miquel Martí i Pol s/n 08490 Tordera Tel. 93 765 05 72 clave@teatreclave.cat
Facebook Youtube Twitter Issuu RSS