Cartell Festival Zero 21Performance Festival Zero 21Zona Postdata Festival Zero 21

Els passats dies 19 i 20 de març, va arribar la 4a edició del #FestivalZero al Teatre Clavé i més de 170 persones el van viure

Divendres 26 de març de 2021
El #FestivalZero va arribar a Tordera els dies 19 i 20 de març amb els espectacles La Segona Eva del Eje i Tantarantana a interpretat per la Maria Hernàndez, l’Òscar Intente, la Mar Pawlowsky i l’Eric Balbàs i Una historia universal, un espectacle a petita escala de la mà de David Espinosa.
Inaugurat, el divendres, amb una performance protagonitzada per joves i reestrenat, el dissabte, un espai d’interacció; La Zona Postdata.DIVENDRES 19 DE MARÇ 2021
El passat cap de setmana, el #FestivalZero va arribar al Teatre Clavé que va ser inaugurat amb una performance que va comptar amb la participació de 50 joves de l’Institut Lluís Companys de Tordera, del Centre S+J de la CreuRoja de Tordera, del Centre Cívic Can Jalpí de Pineda de Mar i alumnes de dansa i expressió dramàtica del Centre de Formació Artística del Teatre Clavé.

Vint minuts on van explicar, a través del cos, com l'assetjament no físic afecta la víctima des del primer moment, enfosquin a la persona mentre l'engranatge que fins al moment la movia falla, convertint-se d'arbre a fusta, buidant-se des de dins fins a quedar immòbils.

Els espectacles

La programació del Festival Zero a Tordera va incorporar dos espectacles:

La segona Eva de El Eje; ens va parlar de les dones de fusta, de totes les dones silenciades. Parla de les violències que no són físiques i que són per això més invisibilitzades encara, per la dificultat de denunciar-les. Fent un símil i un joc de miralls amb la verge Maria, amb Eva i amb les figures femenines del catolicisme, l’obra es pregunta com confiar en una mateixa quan tothom posa en dubte la teva veritat, quan tothom vol parlar per tu i per tant, et condemna al silenci.

DISSABTE 20 DE MARÇ 2021
Una història universal de David Espinosa; L’experimentació d’objectes, com a element narratiu, és el centre de l’obra que intenta teatralitzar la historia universal des de la seva pròpia perspectiva, generant un recorregut audiovisual per alguns dels esdeveniments que constitueixen el desenvolupament de la humanitat.

Amb aquesta edició del #FestivalZero va arribar un nou espai de trobada per a crear complicitats, per a seguir construint consciència social, per anar més enllà i investigar en allò que som i ens envolta.
La Zona Postdata va proposar als espectadors reflexionar sobre la temàtica de divendres, interactuant a través dels seus dispositius mòbils i debatin sobre els efectes que han pogut viure, creant un títol per la seva pròpia història.
Tot seguit a la Plaça Miquel Martí i Pol, es van entregar uns clauers amb la meitat d’una paraula, creats per joves del Centre S+J de la CreuRoja de Tordera, que havien de complementar amb algú altre. Després, havien de representar que els hi abocava la paraula que els havia tocat, relacionades amb els temes tractats al #FestivalZero.

El Festival Zero està organitzat per Teatres en Xarxa i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

Fotografies de Xavi Palomera i Cris Romagosa>> >> Més informació: www.teatresenxarxa.cat/festivalzero


CONTACTE
TEATRE CLAVÉ Plaça de Miquel Martí i Pol s/n 08490 Tordera Tel. 93 765 05 72 clave@teatreclave.cat Política de privacitat
Facebook Youtube Twitter Issuu RSS