Exposició SILUETES, dut a terme conjuntament amb el Centre de Formació Artística

Dimarts 15 juny 2021

Dijous 17 de juny a les 20h, el Centre Obert el Caliu, inaugura l’exposició SILUETES, dut a terme conjuntament amb el Centre de Formació Artística amb el suport de l’Ajuntament de Tordera, la Fundació “la Caixa” i CaixaBank.EL PROJECTE | SILUETES és com es titula l’exposició que combina el treball realitzat pels infants del Centre Obert del Caliu que porten tot el curs al Centre de Formació Artística del Teatre Clavé amb fotografies del procés, centrades en les interaccions i vivències dels participants.
Els infants assisteixen regularment al Teatre Clavé per a viure les sessions dissenyades i guiades per a professionals del Centre de Formació Artística (CFA), sessions on es potencia el desenvolupament de la sensibilitat artística a través de propostes de les diferents àrees com la dansa, l'expressió dramàtica, les belles arts i la música.
LES DATES | El resultat de tot aquest procés d’experimentació s’inaugura dijous 17 de juny i es podrà veure fins a l’1 de juliol al Teatre Clavé, juntament amb una instal·lació fotogràfica creada pels fotògrafs; Xavi Palomera i Cris Romagosa.

Aquest curs 2020/2021 el Centre de Formació Artística (CFA) del Teatre Clavé, integrat per l’Escola de música, l’Escola de dansa, l’Aula de Teatre, l’Aula de belles arts i l’área de sensibilització ha sumat esforços amb l’Àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament de Tordera per dur a terme el projecte de formació artística amb el Centre Obert el Caliu. El projecte ha rebut també el suport de la Fundació “la Caixa” i CaixaBank, els quals han renovat la confiança amb el Teatre Clavé, fent palès la importància de la solidaritat i col·laboració entre les diferents entitats i institucions per protegir les persones en situació de vulnerabilitat
SILUETES és la part artística i creativa que els infants del Centre Obert el Caliu han treballat durant el curs amb l’objectiu d’enfortir les relacions entre iguals, posant l’accent en l’educació en la cultura i donant protagonisme a les xarxes. Durant tot aquest curs professionals de l’expressió dramàtica, del moviment i de les belles arts del CFA han dissenyat i guiat sessions realitzades per investigar i experimentar amb els infants la part més creativa i artística dels participants.
El resultat final de tot aquest procés d’experimentació es podrá veure del 17 de juny i fins a l’1 de juliol.

SILUETES es tracta d’una instal·lació creada partint dels seus cossos, del volum que té a sobre d'un paper. Resseguint-los i omplint el buit que ocupa de vivències, d'experiències, del que els defineix, d’ells i elles. Jugant a dibuixar siluetes, entre ells i elles, fent equilibris, col·locant les parts dels seus cossos de diferents maneres... Experimentant amb la llum, creant ombres a la foscor...
Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d'oficines de CaixaBank pot fer costat a la Fundació “la Caixa” en la seva labor social, detectant necessitats d'entitats socials locals i canalitzant una part del pressupost de la Fundació. El 2020, el 89% de les oficines del banc van donar suport a algun projecte social i van fer possible que milers de petites i mitjanes entitats socials solidàries poguessin accedir a ajudes econòmiques per tirar endavant els seus programes.


CONTACTE
TEATRE CLAVÉ Plaça de Miquel Martí i Pol s/n 08490 Tordera Tel. 93 765 05 72 clave@teatreclave.cat Política de privacitat
Facebook Youtube Twitter Issuu RSS