Ja tenim les fotografies de la presentació del llibre de la Marta Munsó al Teatre Clavé

12/11/2010
A l’acte hi van assistir una cinquantena de persones, la majoria d’elles vinculades al món de la dansa, ja sigui a través de l’escola de dansa del Teatre Clavé o de l’Institut del Teatre de Barcelona.

L’acte de presentació del llibre Aportacions a una metodologia de la dansa va ser obert pel director del Teatre Clavé, Josep Navarro, que va destacar la dificultat d’equilibrar proximitat i rigor en el marc de l’escola de dansa de grau elemental i va recordar el paper de la Marta Munsó com a cap de l’escola de dansa del Teatre Clavé. Seguidament, un audiovisual va recollir algunes intervencions d’alumnes i ex alumnes de l’escola de dansa del Teatre Clavé, que recordaven la figura i el paper de la Marta Munsó en el seu procés d’aprenentatge.

A continuació, Joan Munsó, pare de la Marta, va fer referència estricta al llibre Aportacions a una metodologia de la dansa que, lluny d’una metodologia pròpiament dita, va definir com “l’esborrany de les aportacions a una metodologia que la Marta hauria pogut elaborar si el destí li hagués concedit el temps necessari per a poder fer-ho”. Munsó va qualificar d’”irremarcable” el valor d’aquestes aportacions, tant “pel que són i reflecteixen en funció de la seva alçària pedagògica” com “perquè vénen a pal•liar, en certa mesura, l’enorme dèficit que presenta al nostre país la bibliografia de la dansa pel que fa a autors autòctons”.

En la seva intervenció, la subdirectora general d’Ensenyaments Artístics del Departament d’Educació de la Generalitat, Eulàlia Tatché, va recordar la figura de la Marta en la seva triple vessant com a ballarina, coreògrafa i professora i va destacar la importància de disposar de materials didàctics del món de la dansa en català. Finalment, Joan Carles Garcia, president de la Fundació Teatre Clavé i alcalde de Tordera, va recordar els inicis del projecte de l’escola de dansa i el paper de la Marta en l’impuls i la professionalització dels ensenyaments de dansa en la institució cultural.

El llibre Aportacions a una metodologia de la dansa es pot seguir adquirint al Teatre Clavé per un preu de 7 euros.


Totes les fotografies de l’acte es poden consultar a

www.facebook.com/teatreclave


CONTACTE
TEATRE CLAVÉ Plaça de Miquel Martí i Pol s/n 08490 Tordera Tel. 93 765 05 72 clave@teatreclave.cat Política de privacitat
Facebook Youtube Twitter Issuu RSS