L’espectacle LA NIÑA GORDA amb segell del Teatre Nacional de Catalunya arribarà el proper 24 de març al Teatre Clavé de Tordera

L'espectacle "La niña gorda" de Jordi Oriol a partir del text de Santiago Rusiñol ,i dirigida per Xavier Albertí, director del TNC, es podrà veure el diumenge 24 de març a les 18h al Teatre Clavé. Entrades al següent enllaç: http://www.teatreclave.cat/programacio/la-ni%C3%B1-gorda-teatres-en-xarx...

La novel•la gira al voltant d’un dels temes més antics de Rusiñol: el de la dona «domada», sotmesa i explotada per un home.

“La Niña Gorda” va plena de metàfores alimentàries. Res de literatura etèria i transfiguradora: literatura grassa, de textura de botifarra.

Una de les millors novel•les catalanes de la primera meitat del segle XX

Celebrada com una de les millors novel•les catalanes de la primera meitat del segle xx, La ‘Niña Gorda’ fa una àcida paròdia de La Ben Plantada d’Eugeni d’Ors. Amb aquesta obra, Rusiñol s’enfronta cruament a l’idealisme noucentista, que pretenia posar les bases d’un nou Estat sense tenir en compte les misèries amb què malvivia una gran part de la societat catalana.

Activitat complementària: conferència de Xavier Albertí

Dies abans, amb la intenció d’aprofundir en l’espectacle i en el text, el director del TNC, Xavier Albertí, oferirà una xerrada oberta al públic en el si del Teatre Clavé. Serà el dijous 14 de març a les 19h a l’Auditori d’aquest equipament cultural.

Gira de l’espectacle de la mà de Teatres en Xarxa

La Niña Gorda és un espectacle amb segell del Teatre Nacional de Catalunya (TNC) que després de fer-hi estada, inicia la gira pel territori de la mà de Teatres en Xarxa.


CONTACTE
TEATRE CLAVÉ Plaça de Miquel Martí i Pol s/n 08490 Tordera Tel. 93 765 05 72 clave@teatreclave.cat Política de privacitat
Facebook Youtube Twitter Issuu RSS