Ciutat subterrània 03_Institut de TorderaCiutat subterrània 03_Institut de TorderaCiutat subterrània 03_Institut de Tordera

La residència de creació Ciutat subterrània 03 arrriba a l’Institut de Tordera

09/02/2016
Durant els dies 9, 10 i 11 de febrer de 2016, les cinc participants a la tercera edició de Ciutat subterrània proposen als alumnes de l'Institut de Tordera activitats artístiques centrades en les tècniques i els projectes que elles desenvolupen en el marc de la residència de creació. Els treballs que en resultin, obra dels alumnes de l’Institut, s’exposaran al Teatre Clavé conjuntament amb les obres creades per les participants a Ciutat Subterrània 03. Aquesta és una de les activitats complementàries a l’estada creativa que duen a terme les artistes de Ciutat subterrània, un projecte conjunt de l’Ajuntament de Tordera, la Fundació Teatre Clavé i la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona (UB).



Potenciar el treball conjunt i les col·laboracions entre la residència de creació Ciutat subterrània i els col•lectius del municipi de Tordera és un dels objectius que s’ha volgut potenciar en aquesta tercera edició del projecte. En aquest sentit, durant aquesta setmana, les artistes participants a la residència de creació compartiran les seves experiències i coneixements amb els alumnes de primer d’Educació Secundària Obligatòria de l’Institut de Tordera. I ho faran durant tres matins en unes sessions al centre educatiu basades en les tècniques artístiques que desenvolupa cadascuna d’elles durant la seva estada a Tordera.

L’Anna Bonfill proposa als alumnes que experimentin i creïn amb llana natural, la Lluci Juan planteja un treball d’entrevistes a dones de l’entorn de cada alumne, l’Uxía Larrosa i l’Anna Revuelto treballen amb els alumnes la tècnica del gravat, mentre que la Magda Vaz els introduirà en el món dels gifs animats. Tot plegat s’emmarca en l’àrea de treball per projectes que es duu a terme en aquest centre educatiu, que aquest curs compta amb una seixantena d’alumnes de 1r d’ESO.

Els treballs creats pels alumnes de l’Institut Tordera durant aquestes sessions es mostraran posteriorment al Teatre Clavé conjuntament amb l’exposició dels projectes que les cinc artistes participants a Ciutat Subterrània 03 estan creant durant un període de dos mesos a Mas Panella (Tordera).

Ciutat subterrània és un projecte impulsat per l’Ajuntament de Tordera, la Fundació Teatre Clavé i la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona que va néixer amb la inquietud de situar en un mateix pla de creixement col·lectiu tot allò que està latent dins d’una ciutat: el cosmopolitisme com a signe d’identitat i de reflexió.


Fotografies: © Institut de Tordera


CONTACTE
TEATRE CLAVÉ Plaça de Miquel Martí i Pol s/n 08490 Tordera Tel. 93 765 05 72 clave@teatreclave.cat Política de privacitat
Facebook Youtube Twitter Issuu RSS