L'Escola La Roureda clourà al Teatre Clavé el projecte EL PAS DE L'AIGUA, dut a terme amb el Centre de Formació Artística

01/05/2019
EL PAS DE L'AIGUA és com es titula la part artística i creativa del projecte que aquest curs 2018/2019 ha dut a terme l’escola La Roureda. A través de sessions dissenyades i guiades per professionals del Centre de Formació Artística (CFA) del Teatre Clavé, l’alumnat d’Educació Primària de La Roureda ha treballat en horari lectiu a partir d’elements de la natura des d’una vessant artística, creativa i experimental tot vinculant-ho amb les emocions. El resultat de tot aquest procés d’experimentació es podrà veure els dies 7 i 8 de maig a les 18 h al Teatre Clavé, juntament amb una instal·lació creada col·lectivament pels alumnes de l’escola que es podrà visitar els mateixos dies al vestíbul del Teatre Clavé.

Amb l’objectiu de conscienciar dels valors associats a l’entorn natural i l’aigua, i la importància de la seva protecció, i amb el suport i patrocini de Suntory Group, el Teatre Clavé ha realitzat durant aquest curs 2018/2019 diverses accions educatives i formatives concentrades majoritàriament en l’alumnat del centre educatiu La Roureda de Tordera. I ho ha fet a través del projecte que enguany ha titulat EL PAS DE L’AIGUA.

El resultat final de tot aquest procés d’experimentació i conscienciació es podrà veure els dies 7 i 8 de maig al Teatre Clavé. En concret, cada dia a les 18h els alumnes dels diversos cursos de La Roureda portaran a escena al Teatre Clavé el que han treballat durant el curs.

L’aigua com a element que ens acompanya dia rere dia des dels principis de l’origen. A través del cos, un viatge en el temps transformant els moviments en les diferents formes de l'aigua.

Tractaran el passat amb l’aigua salada, el present amb aigua dolça i el futur amb l’aigua de laboratori. Tot plegat ho faran a través de les eines que els proporciona l’expressió dramàtica i el moviment. Es tracta d’una experiència que recorre al fet artístic com un element de comunicació pel creixement personal i emocional dels infants i adolescents, tot conjugant-ho amb el procés d’aprenentatge d’allò establert en el projecte curricular de cada cicle educatiu.

El projecte EL PAS DE L’AIGUA té una altra vessant, que també es podrà veure durant els mateixos dies al vestíbul del Teatre Clavé. Es tracta d’una instal•lació creada per l’alumnat del centre a partir de diversos materials i tècniques. Una fase del projecte que fa una especial incidència en l’àrea de belles arts del Centre de Formació Artística del Teatre Clavé i que posa el focus en el treball amb materials reutilitzables i reutilitzats com un element també per tenir consciència dels efectes del factor humà sobre la natura.

Suntory Group, patrocinador del projecte

EL PAS DE L’AIGUA compta amb el patrocini de SUNTORY GROUP, empresa que té a Tordera la seu del centre tecnològic més gran d’Europa i que per tercer any consecutiu ha renovat la confiança amb el Teatre Clavé. Amb la renovació de l’acord anual, Suntory Group dona suport a la tasca del Teatre Clavé en línia amb el seu lema “Mizu to Ikiru


CONTACTE
TEATRE CLAVÉ Plaça de Miquel Martí i Pol s/n 08490 Tordera Tel. 93 765 05 72 clave@teatreclave.cat Política de privacitat
Facebook Youtube Twitter Issuu RSS