CAMÍ D'AIGUA_LA ROUREDA_TEATRECLAVÉ

L'Escola La Roureda clourà al Teatre Clavé el projecte ENTRE BRANCATGES, dut a terme amb el Centre de Formació Artística

27/04/2018
ENTRE BRANCATGES és com es titula la part artística i creativa del projecte de centre al voltant de l’espai natural de La Roureda de Tordera que aquest curs 2017/2018 ha dut a terme l’escola que duu precisament el mateix nom, La Roureda. A través de sessions dissenyades i guiades per professionals del Centre de Formació Artística (CFA) del Teatre Clavé, l’alumnat d’Educació Primària de La Roureda ha treballat en horari lectiu a partir d’elements de la natura des d’una vessant artística, creativa i experimental tot vinculant-ho amb les emocions. El resultat de tot aquest procés d’experimentació es podrà veure els dies 7, 8 i 9 de maig a les 18 h al Teatre Clavé, juntament amb una instal·lació titulada “l’arbre de la vida” i creada col·lectivament pels alumnes de l’escola que es podrà visitar els mateixos dies al vestíbul del Teatre Clavé.Aquest curs 2017/2018 el Centre de Formació Artística (CFA) del Teatre Clavé, integrat per l’Escola de música, l’Escola de dansa, l’Aula de Teatre, l’Aula de belles arts i l’àrea de sensibilització ha sumat de nou esforços amb l’escola La Roureda de Tordera per dur a terme el projecte denominat ENTRE BRANCATGES.

ENTRE BRANCATGES és la part artística i creativa del projecte de centre que aquest curs duu a terme l’escola La Roureda de Tordera. Precisament, l’entorn natural de La Roureda de Tordera ha estat escollit enguany pel centre educatiu per treballar com a projecte d’escola a través de les diverses matèries (matemàtiques, llengua, medi, educació física, etc.). Amb l’especificitat que hi han incorporat els professionals del CFA per cobrir l’àrea de la formació artística, un aspecte essencial pel desenvolupament cognitiu i pel creixement personal i emocional dels alumnes. En aquest sentit, durant tot aquest curs professionals de l’expressió dramàtica, del moviment i de les belles arts del CFA han dissenyat i guiat sessions realitzades en horari escolar per investigar i experimentar amb els alumnes d’Educació Primària la part més creativa i artística del projecte.

El resultat final de tot aquest procés d’experimentació es podrà veure els dies 7, 8 i 9 de maig al Teatre Clavé. En concert, cada dia a les 18h els alumnes dels diversos cursos de La Roureda portaran a escena al Teatre Clavé el que han treballat durant el curs. A partir de l’aigua i el roure com a elements centrals i com a símbols de les emocions i la matèria o l’arrelament, cada grup tindrà un element de la natura com a identificador a través del qual representaran una emoció: la por, la calma, la monotonia, l’avorriment o la felicitat, entre d’altres. Tot plegat ho faran a través de les eines que els proporciona l’expressió dramàtica i el moviment. Es tracta d’una experiència que recorre al fet artístic com un element de comunicació pel creixement personal i emocional dels infants i adolescents, tot conjugant-ho amb el procés d’aprenentatge d’allò establert en el projecte curricular de cada cicle educatiu.

El projecte ENTRE BRANCATGES té una altra vessant, que també es podrà veure durant els mateixos dies al vestíbul del Teatre Clavé. Es tracta d’una instal·lació creada per l’alumnat del centre a partir de diversos materials reutilitzats i reutilitzables que duu el títol de “l’arbre de la vida”. Una fase del projecte que fa una especial incidència en l’àrea de belles arts del Centre de Formació Artística del Teatre Clavé.

ENTRE BRANCATGES compta amb la participació d’uns 200 alumnes d’Educació Primària de l’Escola La Roureda de Tordera, juntament amb les corresponents famílies i l’equip de professionals del Teatre Clavé i del centre educatiu La Roureda. Aquesta és la segona edició que el Centre de Formació Artística (CFA) del Teatre Clavé i l’escola La Roureda de Tordera duen a terme un projecte conjunt d’aquestes característiques, després que el curs anterior realitzessin el projecte denominat CAMÍ D’AIGUA i del qual se’n pot veure un resum en vídeo al canal de youtube del Teatre Clavé [+].

ENTRE BRANCATGES compta amb el suport de SUNTORY GROUP, empresa que té a Tordera la seu del centre tecnològic més gran d’Europa i que per segon any consecutiu ha renovat la confiança amb el Teatre Clavé.


CONTACTE
TEATRE CLAVÉ Plaça de Miquel Martí i Pol s/n 08490 Tordera Tel. 93 765 05 72 clave@teatreclave.cat Política de privacitat
Facebook Youtube Twitter Issuu RSS