DANSA DE MORT_TEATRECLAVÉLA CELESTINA_TEATRECLAVÉLUCIS ET UMBRAE_TEATRECLAVÉ

A punt la programació de tardor del Teatre Clavé. El 24 de juliol s'inicia la venda d'entrades i abonaments

14/07/2017
Textos clàssics com La Celestina, d’altres més contemporanis com DANSA DE MORT i propostes musicals de swing i música electroacústica configuren el gruix de la programació de tardor del Teatre Clavé. En total, una desena de propostes en què els grans noms de l’escena actual com Mercè Arànega i Lluís Soler es combinen amb espectacles singulars, difícils de trobar en els escenaris, com ara LUCIS ET UMBRAE al voltant del món de la llanterna màgica o OPERA DEI PUPI, marionetes tradicionals de Sicília declarades Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

Durant la programació de tardor el Teatre Clavé participa un any més al festival internacional d’arts escèniques per als més menuts, El més petit de tots, amb l’espectacle AKARI de Da.Te Danza i recupera el cicle bé + bo amb ELECTROTAST, un maridatge sensorial de música electroacústica i cerveses artesanes.

La venda d’entrades i abonaments de la propera programació s’iniciarà el 24 de juliol tant a les taquilles del Teatre Clavé com al web http://entrades.teatreclave.cat La setmana abans, els membres de l’Associació d’Espectadors i del consell de mecenatge compten amb un període exclusiu per adquirir i reservar les seves localitats.Passat l’estiu, el Teatre Clavé estrenarà nova programació d’arts escèniques que s’allargarà fins a finals del 2017. Obrirà la programació l’espectacle ELECTROTAST, un maridatge de música electroacústica i cerveses artesanes emmarcat al cicle bé + bo. Una proposta en què l’escenari del Teatre Clavé es converteix en un espai si més no singular per tal que el públic visqui una experiència artística però també gastronòmica. En aquest cas, envoltats de la música electroacústica creada per l’ocasió per en Medín Peirón a partir dels sons produïts durant el procés d’elaboració de la cervesa.

En l’àmbit del teatre, la programació compta amb dues grans propostes. D’una banda, DANSA DE MORT, un text del dramaturg suec August Strindberg adaptat i dirigit per Jordi Casanovas i interpretat per tres grans noms de l’escena: Mercè Arànega, Lluís Soler i Jordi Figueras. De l’altra, CELESTINA, LA TRAGICOMEDIA; una versió grotesca i actual del clàssic de la literatura espanyola a càrrec de la companyia sevillana Atalaya Teatro, guardonada amb el Premi Nacional de Teatre l’any 2008.

Juntament amb aquestes propostes, la programació de setembre a desembre del Teatre Clavé posa especial atenció a aquelles propostes artístiques que sovint són difícils de trobar en els circuits de teatre o d’arts escèniques. En aquesta ocasió, incorpora dos espectacles de caràcter singular precisament perquè porten a escena elements “preciosistes” o de llarga tradició. És el cas de LUCIS ET UMBRAE, un espectacle al voltant del món de la llanterna màgica, l’element precursor del cinema actual, ideat per en Sergi Buka i amb música en directe de Jordi Sabatés. Després d’estrenar-se al Teatre Nacional de Catalunya (TNC), Lucis et umbrae arriba ara a Tordera en una ocasió privilegiada per veure en moviment una col·lecció històrica de plaques per a llanterna màgica amb un valor patrimonial incalculable.

És també el cas de l’espectacle OPERA DEI PUPI, el teatre tradicional de marionetes originari de Sicília, nascut a la meitat del segle XIX i declarat Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. En aquesta ocasió, la Compagnia Opera dei Pupi Brigliadoro de la ciutat de Palerm estrenarà a Catalunya, de la mà de Teatres en Xarxa, un espectacle d’aquest gènere que duu el títol Batalla d’Orlando i Rinaldo per l’amor de la bella Angèlica. L'espectacle arribarà a Tordera l’11 de novembre en una oportunitat gairebé única per a petits i no tant petits de veure de prop una de les tradicions més típiques de Sicília.

Per als més menuts, la programació de tardor del Teatre Clavé inclou un dels espectacles emmarcats en la 13a edició del festival El més petit de tots que se celebra a diversos teatres de Catalunya. En aquesta ocasió, la companyia Da.Te Danza portarà a l’escenari del Teatre Clavé l’espectacle AKARI, una proposta de dansa contemporània al voltant de la llum amb una posada en escena molt cuidada i poètica, pensada, precisament, per al públic més petit.

El cicle familiar es completa amb l’espectacle LES SUPERTIETES de la companyia Les Bianchis basat en contes de l’Empar Moliner, i amb dues pel·lícules d’animació: la multipremiada LA VIDA D’EN CARBASSÓ que, a través de l’animació en stop-motion reflexiona sobre els maltractaments en la infantesa en una proposta amb un alt contingut pedagògic i emocional; i la recent estrenada CAPITÀ CALÇOTETS basada en la saga de llibres infantils d’aquest peculiar superheroi.

La programació de tardor finalitzarà al mes de desembre amb el concert de Sant Esteve, enguany titulat SWING, SWING! i en què es podran sentir versions d’allò més sorprenents, a ritme de jazz i de swing, de les nadales més tradicionals.

Oberta la venda d’entrades i abonaments

La venda d’entrades i abonaments de la programació de tardor del Teatre Clavé s’iniciarà el 24 de juliol tant a les taquilles del Teatre Clavé com al web http://entrades.teatreclave.cat Des de la setmana abans, és a dir, a partir del 17 de juliol, els membres de l’Associació d’Espectadors del Teatre Clavé i del Consell de mecenatge poden adquirir i reservar les seves entrades i en un període exclusiu i prioritari.

A banda de les entrades individuals, la programació incorpora diverses modalitats d’ABONAMENTS oberts que permeten escollir els espectacles que es desitgin d’entre els proposats. L’ABONAMENT 3 permet escollir tres espectacles per 40€ i l’ABONAMENT 4 inclou 4 propostes per 50€. Els integrants de l’Associació d’Espectadors poden gaudir dels mateixos abonaments però amb un descompte més elevat: per exemple, poden escollir 4 espectacles per un preu total de 40€. Així mateix, per al Cicle familiar, es mantenen els paquets EN FAMÍLIA! que permeten la compra de diverses entrades per un mateix espectacle a un preu reduït. Tota la informació de preus i descomptes es pot consultar al web http://entrades.teatreclave.cat

Activitats complementàries

A banda d’oferir descomptes pels socis tant en les entrades com en els abonaments de la programació estable del Teatre Clavé, l’Associació d’Espectadors (AE) participa en l’organització d’activitats complementàries amb la intenció d’ampliar la informació al voltant d‘un espectacle en qüestió o bé contribuir en la difusió i la dinamització cultural.

En aquest sentit, la propera tardor l’entitat proposa una visita al Museu del Cinema de Girona, en concret, a l’exposició titulada LLUM! La llanterna màgica i la imatge digital; complicitats entre els segles XIX i XX com a activitat prèvia i complementària l’espectacle LUCIS ET UMBRAE que es podrà veure al mes d’octubre al Teatre Clavé. Ja per al mes de novembre, l’AE prepara una sortida a Barcelona, en concret, al Teatre Nacional de Catalunya (TNC) per gaudir de l’espectacle DESIG SOTA ELS OMS dirigit per Joan Ollé i protagonitzat pels actors Pep Cruz, Laura Conejero i Ivan Benet. Les persones interessades a participar d’aquestes activitats es poden adreçar al Teatre Clavé on es podran inscriure i/o obtenir tota la informació complementària.


>> Més informació: www.teatreclave.cat/estable
CONTACTE
TEATRE CLAVÉ Plaça de Miquel Martí i Pol s/n 08490 Tordera Tel. 93 765 05 72 clave@teatreclave.cat
Facebook Youtube Twitter Issuu RSS