CIUTAT SUBTERRÀNIA.02_TEATRE CLAVÉ

Tordera porta al CCCB ‘CIUTAT SUBTERRÀNIA.02’, els projectes realitzats pels participants a la II residència de joves creadors

08/01/2015
La mostra, comissariada per la Montse López Páez i l’Eva Vila Pou, compta amb les obres de la Sara Castillo, la Grabriela Galván, la Diana Londoño, la Luisa Marinho i la Julia Martos creades durant els dos mesos de residència a Mas Panella (Tordera). CIUTAT SUBTERRÀNIA.02 s’inaugura el dijous 15 de gener a les 19h al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) i es podrà visitar fins el 28 de gener.Durant dos mesos de finals de 2014, cinc joves creadores de diferents nacionalitats (Mèxic, Colòmbia, Brasil i Espanya) van instal·lar-se a Tordera on van desenvolupar els seus projectes al voltant d’una temàtica comuna que dóna títol a la mostra col"lectiva: Ciutat subterrània.02. Ara, el resultat del procés creatiu arriba al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) en una mostra col·lectiva comissariada per la Montse López Páez i l’Eva Vila Pou, professores de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona.

En aquesta segona edició, la Sara Castillo, la Gabriela Galván, la Diana Londoño, la Luisa Marinho i la Julia Martos, a través dels seus projectes artístics revelen una realitat molt més amplia que dota de nou significat l’entramat social i polític de Tordera. Donar visibilitat a aquesta trama soterrada, que connecta realitats diverses i que es troba sempre en tota ciutat, permet a aquestes artistes travar vincles entre el món visible i l’invisible.

Ciutat subterrània.02, els projectes

A Ciutat subterrània.02, la Sara Castillo a través del projecte Loading City planteja reflexionar sobre la representativitat de les realitats locals a la xarxa; la Gabriela Galván amb Oficio de zahorí ens proposa endinsar-nos en el subsòl a través de les deus subterrànies de Tordera; mentre que la Diana Londoño a través d’Underlined presenta una sèrie de tres dibuixos a través dels quals elucubra sobre la idealització del món subterrani. A InstantPositions la Luisa Marinho emfatitza l’altra identitat, subterrània potser, que adoptem en traslladar-nos a un altre lloc, en ocupar una posició estranya a la que normalment habitem. I la Julia Martos a la proposta fotogràfica Tordera Park captura escenaris de les urbanitzacions de Tordera per manipular-los a posteriori i ressaltar-ne el factor escenogràfic que tenen implícit.

La segona edició d’un projecte

Ciutat subterrània.02 és el resultat visible de la segona edició del projecte de residència artística dut a terme a Mas Panella (Tordera) i impulsat per l’Ajuntament de Tordera, la Fundació Teatre Clavé i la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona. Un projecte que va néixer amb la inquietud de situar en un mateix pla de creixement col·lectiu tot allò que està latent dins d’una ciutat: el cosmopolitisme com a signe d’identitat i de reflexió.

Les cinc creadores que han participat en aquesta segona edició de la residència artística han estat seleccionades per una comissió de selecció integrada per representants de les institucions organitzadores i responen a diferents orígens: Mèxic DF (Mèxic), Bogotà (Colòmbia), Rio de Janeiro (Brasil), Còrdova i Castelló de la Plana (Espanya). Totes elles van conviure i crear durant els mesos d’octubre i novembre de 2014 a Mas Panella, una antiga masia rehabilitada com a espai per a allotjament i creació i gestionada per la Fundació Teatre Clavé. Mas Panella està situat a Tordera (Maresme), un municipi amb prop de 15.000 habitants situat a 65 km de Barcelona i a 40 km de Girona.

El resultat de tot plegat es podrà veure des del 15 fins el 28 de gener al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (c/ Montalegre 5. 08001 Barcelona), en una mostra que posteriorment, al març, es traslladarà al Teatre Clavé de Tordera.


CONTACTE
TEATRE CLAVÉ Plaça de Miquel Martí i Pol s/n 08490 Tordera Tel. 93 765 05 72 clave@teatreclave.cat Política de privacitat
Facebook Youtube Twitter Issuu RSS