CIUTAT SUBTERRÀNIA 04_TEATRECLAVECIUTAT SUBTERRÀNIA 04_TEATRECLAVE

Tordera porta al CCCB CIUTAT SUBTERRÀNIA 04, els projectes realitzats en el si de la residència de joves creadors a Tordera

21/03/2016
La mostra, comissariada per la Tónia Coll, compta amb les obres de l’Alan Piris, l’Adrià Gamero, en Biel Llinàs, en David Calle, en Marc Anglès i l’Alberto Gil creades durant els dos mesos de residència a Mas Panella (Tordera). CIUTAT SUBTERRÀNIA 04 s’inaugurarà el dimarts 4 d’abril a les 19h al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), on es podrà visitar fins el 19 d’abril.Durant els mesos de febrer i març de 2017, sis joves creadors estan instal·lats a Mas Panella -una antiga masia rehabilitada com a espai per a allotjament i creació i gestionada per la Fundació Teatre Clavé- on estan desenvolupat els seus projectes al voltant de la temàtica comuna que dóna nom al projecte: Ciutat subterrània. Dos mesos durant els quals l’Alan Piris, l’Adrià Gamero, en Biel Llinàs, en David Calle, en Marc Anglès i l’Alberto Gil experimenten i creen, cadascun en una disciplina artística concreta, sobre realitats que sovint queden soterrades, són invisibles o bé són considerades un tema tabú en la societat actual.

A Ciutat subterrània 04, l’Alan Piris investiga sobre la relació de l’individu amb l’alteritat, amb allò desconegut i planteja que davant d’un món en què primen les imatges multicolor i les pantalles de llum potser cal acudir a l’obscuritat. El projecte de l’Adrià Gamero es basa en un estudi dels recorreguts turístics de Tordera i entorns per detectar els paisatges oficials i reals. En Biel Llinàs, en canvi, centra la investigació en les ciutats subterrànies tant a nivell visual com conceptual a partir de tot el background d’imatges i representacions que la societat ha creat i reproduït històricament d’aquests espais. Per la seva banda, en David Calle proposa un projecte per parlar del que és menys visible, d’allò que algú ha pogut veure parcialment o fragmentat o d’allò que s’ha fet però que està ocult i que, per tant, planteja l’enigma de l’existència. En Marc Anglès pren com a punt de partida la sobreexplotació cultural que, al seu entendre, pateix una ciutat com pot ser Barcelona i presenta un projecte que juga amb aquest element i amb la ironia com a recurs. Finalment, l’Alberto Gil reflexiona sobre l’espera, sobre el temps considerat perdut en una societat marcada pel ritme frenètic i en què vivim amb el que ell denomina “la síndrome de la pressa”.

Aviat, el resultat del procés creatiu es podrà veure al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) en una mostra col·lectiva comissariada per la Tónia Coll, professora de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona. De fet, Ciutat Subterrània 04 s’inaugurarà el proper dimarts 4 d’abril a les 19h al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (c/ Montalegre 5. 08001 Barcelona), lloc on es podrà visitar fins el 19 d’abril. Posteriorment, la mostra col·lectiva es traslladarà al Teatre Clavé, per acabar el cicle al lloc on s’ha iniciat el projecte: Tordera.

La quarta edició d’un projecte

Ciutat subterrània 04 és el resultat visible de la quarta edició del projecte de residència de joves creadors dut a terme a Mas Panella (Tordera) i impulsat per l’Ajuntament de Tordera, la Fundació Teatre Clavé i la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona. Un projecte que va néixer amb la inquietud de situar en un mateix pla de creixement col·lectiu tot allò que està latent dins d’una ciutat: el cosmopolitisme com a signe d’identitat i de reflexió.


>> Més informació: www.teatreclave.cat/maspanella/ciutatsubterrania


CONTACTE
TEATRE CLAVÉ Plaça de Miquel Martí i Pol s/n 08490 Tordera Tel. 93 765 05 72 clave@teatreclave.cat
Facebook Youtube Twitter Issuu RSS