LA MIRADA DEL POETA_XERRADA FRANCESC PARCERISAS_TEATRECLAVÉ

Tret de sortida de La Mirada del poeta 2017 amb una xerrada a càrrec de l’escriptor Francesc Parcerisas

09/05/2017
L’acte serà dimecres 17 de maig a les 19h a l’Auditori del Teatre Clavé de Tordera i comptarà amb la presència de l’escriptor, en un activitat que permetrà al públic conèixer de més a prop l’autor i la seva obra, en especial el llibre L’edat d’or (Barcelona: Quaderns Crema, 1983) que centra el gruix de propostes de La Mirada del poeta d’enguany. Després de la xerrada, La Mirada del poeta continuarà el 2 de juny, data en què es durà a terme l’acte central: un recorregut poètic per diversos indrets de Tordera.Aquest 2017, La Mirada del poeta arriba a la cinquena edició i durant el mes de maig i juny és quan tindran lloc el gruix central d’activitats d’aquest projecte, centrat enguany en l’escriptor Francesc Parcerisas i la seva obra L’edat d’or (Barcelona: Quaderns Crema, 1983).

Com a tret de sortida, el proper dimecres 17 de maig, Francesc Parcerisas serà l’encarregat d’obrir el projecte amb una xerrada que realitzarà a les 19h al Teatre Clavé de Tordera. L’acte és gratuït i obert a tothom i serà el punt de partida d’unes setmanes d’activitat, que es clouran el divendres 2 de juny amb l’acte central de La Mirada del poeta, una passejada poètica per diversos indrets de Tordera durant la qual tindran lloc diverses intervencions artístiques centrades, totes elles, en l’obra de Parcerisas.

La Mirada del poeta és un projecte conjunt de la Fundació Teatre Clavé, l’Ajuntament de Tordera, la Biblioteca de Tordera i l’Institut Tordària, que rep el suport de la Diputació de Barcelona.

Francesc Parcerisas, el poeta

Nascut a Begues (Baix Llobregat) l’any 1944, Francesc Parcerisas es va llicenciar en filosofia a la Universitat de Barcelona i és doctor en Teoria de la Traducció per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha estat catedràtic de Llengua i Literatura Catalanes de Batxillerat i vicedirector i cap del Departament de Traducció de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Ha publicat diversos llibres de poesia, entre ells, L’edat d’or (1983), que va rebre el premi de la Crítica de poesia Catalana i el premi de Literatura Catalana de la Generalitat de Catalunya en l’àmbit de poesia. Ha traduït al català i al castellà una quantitat important de llibres de l'anglès, del francès i de l'italià, principalment de narrativa, assaig i poesia. Durant la seva trajectòria professional ha estat col·laborador en revistes culturals i literàries com Serra d'Or, Reduccions, El Món, Els Marges, i en diaris com La Vanguardia, El País, el Diari de Mallorca, l'Avui i el Diari de Barcelona, entre altres.

Des de l'any 1998 fins al 2004 va ocupar el càrrec de director de la Institució de les Lletres Catalanes, i des del 2010 fins al 2016 n'ha estat el degà. L’any 2015 va ser guardonat amb el Premi Nacional de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

[+] més informació


CONTACTE
TEATRE CLAVÉ Plaça de Miquel Martí i Pol s/n 08490 Tordera Tel. 93 765 05 72 clave@teatreclave.cat
Facebook Youtube Twitter Issuu RSS