CFA_teatreclavé

Un centenar d’alumnes comencen el curs del CFA en les àrees de música, dansa, teatre, belles arts i sensibilització

12/09/2018
Amb el lema “Som un 66% aigua emocions. Impregna-te’n” la imatge d’aquest curs 2018/2019 del Centre de Formació Artística (CFA) posa l’èmfasi en el fet que, talment com el transcurs de l’aigua modifica les pedres i les arrodoneix, les emocions generades i derivades de la formació artística ens transformen també com a persones. El Centre de Formació Artística (CFA) està format per l’escola de música, l’escola de dansa, l’aula de teatre i l’aula de belles arts, juntament amb l’àrea de Sensibilització adreçada als més petits (3 – 6 anys). El curs s’inicia avui 12 de setembre i s’allargarà fins el proper mes de juny, seguint el calendari escolar.Arriba el setembre i un any més, el Centre de Formació Artística (CFA) obre les portes del nou curs 2018/2019. En aquest cas, un centenar d’alumnes de totes les edats estan inscrits en les diverses opcions artístiques i formatives que s’emmarquen en les cinc àrees del CFA: escola de música, escola de dansa, aula de teatre, aula de belles arts i sensibilització.

SENSIBILITZACIÓ és l’etapa inicial del CFA del Teatre Clavé i s’adreça a infants nascuts entre el 2012 i el 2015. Es tracta d’un espai en què els infants experimenten i descobreixen per ells mateixos disciplines artístiques com la música, la dansa, el teatre i les belles arts d’una manera lúdica i divertida i a partir d’un centre d’interès. Una proposta dissenyada i guiada per un equip format per professionals en pedagogia, magisteri, educació en el lleure i les diferents disciplines que ofereix el CFA, que posa l’accent en la formació artística, un element essencial per al desenvolupament cognitiu, emocional i relacional dels infants.

L’escola de música, de nivell elemental, ofereix la possibilitat de cursar llenguatge musical, realitzat en classes col·lectives; assistir a classes individuals d’algun dels instruments que s’ofereixen (violí, violoncel,guitarra, piano o cant), així com també formar part d’un conjunt instrumental. Un cop acabat el nivell elemental, els alumnes tenen la possibilitat de realitzar les Proves d’Accés a un dels Conservatoris de Grau Mitjà de Catalunya. Així mateix, l’Escola també ofereix classes de llenguatge musical, instrument i conjunts instrumentals per a adults.

L’escola de dansa, també de nivell elemental, endinsa els alumnes en els llenguatges de la dansa clàssica, creativa i espanyola, a la vegada que en potencia la seva participació en projectes de creació en què es combinen diferents llenguatges artístics. Aquest curs 2018/2019 l’escola de dansa manté l’oferta adreçada a adults.

Juntament amb l’escola de música i l’escola de dansa, el Centre de Formació Artística també compta amb l’aula de teatre, un espai amb diversos grups d’alumnes que cursen expressió dramàtica, teatre, interpretació i/o clown. A l’aula de teatre es potencia el desenvolupament de les possibilitats expressives del cos i la veu; es treballen habilitats relacionals i empàtiques; s’explora la creativitat personal i col•lectiva, es descobreixen les eines de la improvisació i s’aprofundeix en el coneixement dels ingredients del llenguatge teatral.
Finalment, l’aula de belles arts proposa, des de fa diversos cursos, la fórmula mixta belles arts i expressió dramàtica adreçada especialment a infants i joves. Una combinació que pretén beure d’aquests dos llenguatges artístics amb l’objectiu d’aconseguir un procés d’aprenentatge més enriquidor per als alumnes que els doti de més eines i recursos creatius

El curs 2018/2019 s’inicia avui 12 de setembre – a excepció dels alumnes de Sensibilització que iniciaran les classes la setmana del 17 de setembre - i s’allargarà fins el mes de juny, seguint el mateix calendari escolar del municipi de Tordera.

>> Més informació: teatreclave.cat/cfa


CONTACTE
TEATRE CLAVÉ Plaça de Miquel Martí i Pol s/n 08490 Tordera Tel. 93 765 05 72 clave@teatreclave.cat Política de privacitat
Facebook Youtube Twitter Issuu RSS