Xerrada amb Anna Aguilar-Amat (Mirada del poeta 2019)

Tret de sortida de La Mirada del poeta 2019 amb una xerrada a càrrec de l’escriptora Anna Aguilar-Amat, al voltant de la qual gira la sisena edició del projecte

L’acte serà dilluns 6 de maig a les 19 h a la sala d’actes de la Biblioteca de Tordera i comptarà amb la presència de la poetessa. Amb aquesta activitat el públic podrà conèixer de més a prop l’autora i la seva obra, en especial el seu recull Argila que centra el gruix de propostes de La Mirada del poeta d’enguany.

L’acte central de La Mirada del poeta tindrà lloc el divendres 7 de juny, data en què es durà a terme un recorregut poètic per diversos indrets de Tordera.

Aquest 2019, La Mirada del poeta arriba a la sisena edició i durant el mes de maig i juny és quan tindran lloc el gruix central d’activitats d’aquest projecte, centrat enguany en la poetessa Anna Aguilar-Amat i el seu recull de poemes titulat Argila.

Com a tret de sortida, el proper dilluns 6 de maig, Anna Aguilar-Amat serà l’encarregada d’obrir el projecte amb una xerrada que realitzarà a les 19 h a la sala d’actes de la Biblioteca de Tordera. Aquesta activitat és gratuïta i oberta a tothom i serà el punt de partida d’unes setmanes d’activitat, que es clouran el divendres 7 de juny amb l’acte central de La Mirada del poeta, una passejada poètica per diversos indrets de Tordera durant la qual tindran lloc diverses intervencions artístiques centrades, totes elles, en l’obra de l’escriptora.

Anna Aguilar-Amat
Anna Aguilar-Amat, nascuda a Barcelona l’any 1962, és una poetessa i assagista catalana, investigadora i professora universitària de Terminologia aplicada a la Traducció i Lingüística.

Estudià Filologia Hispànica a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i es doctorà en Lingüística l’any 1993. Des de llavors ha estat vinculada al món de la investigació acadèmica en els camps de la lingüística, la lexicosemàntica, la terminologia i la traducció. Actualment és professora titular al Departament de Traducció i Interpretació de la UAB, on ensenya terminologia aplicada a la traducció i eines per a la traducció automàtica.

A la UAB, ha sigut una de les fundadores i la presidenta des del 2003 del col•lectiu de poesia QUARKpoesia, vinculat al Departament de Traducció i d'Interpretació de la UAB i a l'associació cultural Cultura en Viu (UAB). Aquest col•lectiu treballa per a la promoció de poetes i escriptors poc coneguts en llengües poc traduïdes (com també) i per a l’intercanvi d’idees i obres poètiques. Intenta promoure poetes en llengua catalana i establir intercanvis amb poetes d’altres llocs del món.

La seva poesia figura en un nombre d'antologies de poesia catalana. Ha estat traduïda a l’anglès, l’àrab, el castellà, l’eslovè, el finès, el francès, l’italià, el macedònic, el sard i l'ucraïnès. El 2016 va fer una residència literària de tres setmanes a la Ledig House de Nova York.

La Mirada del poeta és un projecte conjunt de la Fundació Teatre Clavé, l’Ajuntament de Tordera, la Biblioteca de Tordera, l’Institut Tordària i l’IES Lluís Companys, amb el suport de la Diputació de Barcelona.


CONTACTE
TEATRE CLAVÉ Plaça de Miquel Martí i Pol s/n 08490 Tordera Tel. 93 765 05 72 clave@teatreclave.cat Política de privacitat
Facebook Youtube Twitter Issuu RSS